Youtube KSK

Här ser vi två par otroligt fina havsöringar på ca 60 cm som stökar omkring på lekplatsen.
Man ser tydligt på deras sargade kroppar att livet i bäckarna som havsöring inte är en dans på rosor utan är en tuff och slitsam tillställning.
Nu hoppas vi på mer nederbörd för en lyckad lek.

PS! Maximera bild för bästa känsla av filmen

Mindre Havsöring par står i strömmen och tar en paus i leken.

KSK Ungdom söker av bäckar i jakten på lekande havsöring Vi hittar en riktigt stor öring hane på omkring 60-65 cm och en hel del fin fisk runt 50, totalt såg vi ett trettiotal öringar denna kväll.

Måndagen spenderades ute på Fladen och jakten på olika arter Våran målsättning var mindre kungsfisk som tyvärr uteblev I stället stötte vi på ett stim av den fridlysta arten pigghaj, Det verkar nästan omöjligt att undvika dessa på fladen vid agn fiske. Men Vi avbröt fisket och åkte vidare till annan plats. Jag passade på att filma dessa vackra fiskar med gopro. All fisk hanterades varsamt och återsattes.

Lördagen bjöd KSK på strålande sol och grillad korv, En fantastisk dag som etsar sig fast i minnet och får oss att längta till nästa fiske tillfälle. Ja ..nästa gång då hoppas vi på napp 🙂
Ingemar Karlsson ”Ungdomsledare” berättar lite om KSK Ungdoms verksamhet ute på isen på Äntasjön
Mejeridammen vid Jonsagård visar upp sig från sin bästa sida. Detta vattendrag är ett biflöde till stockaån och mynnar såsmåningom ut i Stallviken. Vakande öring, stim av sandkrypare som jagar längs botten samt kräftor visar upp sig. Här har även fångats fin ål. Tyvärr är denna plats nu hotad av exploatering.
KSK Ungdom var ute på bäckvandring och hittade en liten dam i valda Där fans helt otippat en mycket ovanlig fisk ”Sandkrypare”
KSK Ungdom fortsätter sin jakt på Havsöringen Här ser vi fina öringar på mellan 50 och 60 cm Pontus och Adam har ordet

KSK Ungdom Kungsfiskarn är ute på Öringjakt i bäckar Mellan Billdal och Valda. Riktig stor fisk siktades och vi såg fisk i tre av fyra bäckar Vi som var ute var Ingmar;Pontus;Adam och Stefan

Del 1 Havsöring Hanen 2017-11-04 Dan Calderon bjöd in Ungdomar från Kungsbacka sportfiskeklubb under höstlovet för att visa hur man med elfiske kan hjälpa Havsöringen på ett säkert sätt att fortplanta sig. Vi kommer med Dans hjälp att följa resan från romkorn till yngel och återutsättning i ursprungsbäcken och lära ungdomarna hur viktigt ett fungerande ekosystem är Kungsbacka sportfiskeklubb KSK. Ungdom. Tackar Dan Calderon

Del 2
KSK Ungdom blev inbjudna av Dan Calderon på EL fiske Dan visar här hur man kramar rom ur en fin havsöring

I Sverige finns många fiskarter som nästan ingen känner till över 250 olika fiskarter har påträffats i Svenska vatten. De flesta är små och oansenliga men en del är färgglada, eller stora och starka. Spänningen i det okända och udda som lurar under ytan är det som lockar artfiskaren. För att fånga

Ladda inför båtmässan i Göteborg med att lyssna på Tobias Ehn om tankar kring tonfisket och vad som blev startskottet för tonfiskprojektet i Sverige. Klippet kommer från Kungsbacka sportfiskeklubbs event 21 januari 2019.

Kungsbacka Sportfiskeklubb har gjort en serie med filmer från Fladen butiken i Björlanda.
Roberth Hellberg delar här med sig av sin erfarenhet och tipsar om olika fiskeset som lämpar sig inom havsfiske.

Del 1
Roberth Hellberg En profil och innovatör inom havsfisket.
Tag er tid att lyssna på denna händelserika intervju, en berättelse om Robbans liv och hur han som liten blev fastbunden i träd av sin mor. Första Braxen, hajslaktartävlingen och ända tills polisen kommer.   En kul och underhållande berättelse.

Del 2
Fladen Robban om Blekafiske
Teknik och utrustning