Om KSK

Lite historik över klubben från starten 1955 och fram till 50 års jubileet 2005.

Klubben bildades av ett gäng fiskesugna välkända Kungsbackaprofiler, tyvärr är några av dem borta nu, men klubben är lika livaktig nu som då. Klubben har under alla år varit synnerligen aktiv inom tävlingsfisket och har b.l.a arrangerat flera SM och DM i havsfiske, och detta med stor framgång. Även flera DM i pimpelfiske har genomförts på klubbens egna vatten, på Stensjön och flera andra vatten runt Kungsbacka. Även om vintrarna ibland lägger hinder i vägen. Vi kan även ståta med en Svensk mästare i havsfiske, Göran Olsson som satte hela Svenska eliten på plats då vi var värdar för tävlingen som hölls på Fladen, det kan väl nästan räknas som vårt hemmavatten. Klubben har också haft mycket stora framgångar inom andra havsfisketävlingar och har ibland gjort ”rent hus” bland prisborden i både Sverige och Norge. KSK var under en period på 80-talet distriktsmästare inte mindre än tre gånger i pimpellag-serien.

Klubben genomför ett stort antal fiskeresor både inom Sverige som utomlands, och enskilda medlemmar åker nästan jorden runt och söker vattnens storvilt. Klubben har också ett par egna vatten där vi gör årliga utsättningar av fångstbar ädelfisk (regnbåge och öring) dessa sjöar är mycket uppskattat av medlemmarna. Vid den ena sjön har vi flera båtar och även en stuga som lämpar sig för övernattning. Flera andra sjöar i Kungsbackas närhet står också öppna för oss. Sedan mer än trettio år tillbaka satsar klubben både stora pengar och ansträngningar på våra fina ungdomar, våra ungdomsledare lär dem förutom praktiskt fiske att själva tillverka olika prylar som behövs och som är dyra att köpa, bygga olika spön, pilkar, håvar och mycket annat.

Vidare får de lära sig hur man uppträder ute i naturen, fisket har ju sina etiska regler som skall följas för att skona naturen och för att alla skall trivas.

Intresset är som sagt var mycket stort, och nu när vi fått en egen ny och toppenfin klubblokal vid idrottshallen i Tingberget är det många som vill bli medlemmar, men det finns plats för ännu några fler.

Så Du som är fiskeintresserad (och vem är inte det) och vill veta mera om hur klubben är uppbygg och fungerar, och vill komma med i ett gäng med finfina grabbar är välkommen upp till klubblokalen, ta kontakt med någon i styrelsen, eller om Du har någon kompis som redan är medlem, be honom då att ta med Dej,

 

Du skall alltid känna DIG välkommen.!